Naslovna strana  

ZOZONCI 1 - CD1 i CD2

ZOZONCI 1

Mačkica Mica, patka Diva, zec Pera, pilence Tihi, žabac Žaca i pas Bole kreću na put oko sveta da bi stigli do svog doma u Veneciji. Upoznaće nove predele, životinje i razne običaje i situacije...

Njihovo putovanje puno je uzbuđenja, zabave, opasnih situacija i rizika, ali ih iskreno prijateljstvo uvek drži na okupu i pomaže da savladaju sve prepreke!

Uloge tumače:

Diva – Nina Lazarević
Pera – Bojan Bajčetić
Mica – Nina Pavlović Krstić
Žaca – Srđan Karanović
Bole – Bojan Bajčetić

CD 1

Epizoda 1 – “Nezaboravno krstarenje”

Zozonci kreću iz Australije ka Veneciji...Umesto na brod za Veneciju, družina se ukrcava na naftni tanker. Mica, Tihi, Diva, Žaca i Pera tu upoznaju Boleta, psa sveznalicu koji im se pridružuje  i avanture počinju...

Epizoda 2 – “Orkina pesma”

Zozonciplove morem bez realne predstave u kom pravcu je Venecija. Na svom brodu pripremaju rok koncert. Iz morskih dubina izranja orka koja puca od smeha i traži od Zozonacada joj udovolje izvodeći tačke samo za nju.Svi su uplašeni, a naročito Pera. Ispostavlja se da orka nije kit ubica već pevačica koja je snimila  prvi CD.

Epizoda 3 – “Tigrić iz Malezije”

Zozonci  se približavaju omanjem ostrvu. Ubijaju vreme vežbajući sportske discipline. Pokušavaju da lete na zmaju. Pristaju na ostrvo Mompračem. Prvi stanovnik ostrva koji im se obraća je tigrić i njegov drugar, leptir Herkul. Ubrzo će svi zajedno uživati u predstavi “ Sandokan i kraljica Pagode” koju izvode Zozonci u  drevnom selu.

Epizoda 4 – “Riba strelac”

Zozonci shvataju da će im trebati par meseci da stignu do Venecije ploveći brodićem koji su sami napravili. Mica smišlja novi plan, da napravi avion. Dok su tražili stabljike bambusa, upoznaju ribu strelca koja ih uči svojim veštinama preživljavanja. Mali model aviona je spreman za poletanje, uspravlja se i bum…pada na glavu praistorijske zveri!

Epizoda 5 – “Ostrvo s blagom”

Zozonci  rade na pokretanju  aviona, ali jedini cilj koji dostižu je zasmejavanje okolnih ptica. Bole čita drugarima odlomke iz knjige “Ostrvo s blagom”. Diva  kroz prozor ugleda isti oblik ostrva koje je opisano u knjizi.Odlučuju se na kraću posetu. Sreću delfine koji ih upozoravaju da ostrvo nije pusto, već je naseljeno od strane tri guštera gusara koji svakodnevno kopaju tražeći zakopano blago.

CD 2

Epizoda 6 – “Legenda o kralju Otoju”

Zozonci kreću dalje i stižu do japanskog ostrva gde će upoznati Makaki majmune. Oni su,  kao gosti zaduženi za predstavu u čast rođendana vođe plemena. U zanimljivoj igri pod maskama, Tihi će uleteti u zamku jednoj opasnoj zmiji, ali se brzo preobraća u Zoroa i savladava neprijatelja. Šou počinje; srce prelepe princeze biće osvojeno od strane onog ko joj daruje najstariju biljku na poklon. Ko će se setiti bonsaia?

Epizoda 7 – “Mačke ribolovci”

Zozonci prave nov brodić koji bi trebalo brže da ih dovede do Venecije. Ipak, upadaju u vodu. Spašavaju ih kornjače. Venecija je sve dalje, a ko bi im bolje pomogao od starog Ida, najstarije morske ribe. Predivna žuto-crna riba istovremeno je i željeni plen mačaka ribolovaca. Mudra mačkica Mica uspeće da nasamari stare mačore i spase Ida.

Epizoda 8 – “Džinovski biser”

Na brodu jedne večeri Žaca imitira 1040-tu epizodu Divine omiljene serije. Pera svojim nesmotrenim postupkom zaboravlje da spusti sidro i mala družina je do jutra uplovila u nepoznate vode. Ali, tu je Bole koji će prepoznati ambijent, jer je identičan  opisanom u knjizi “20.000  milja pod morem”. Pošto je kapetan Nemo u ovim vodama tražio džinovski biser, istog poduhvata prva se prihvata Diva. No, da bi došli do bisera moraju roniti duboko do skrivene pećine. Tu će ih presresti opasna morska zmija, koju će morati da pobede…

Epizoda 9 – “Filharmonija rakova”

Zozonci nastavljaju put zanimajući se  šalama i imitacijama. Jedna, ne baš pametna ideja nasukaće im brod, tako da put nastavljaju na splavu…sve do najbližeg ostvra. Novo ostvro koje će upoznati je naseljeno rakovima violinistima. Naravno, Zozonci će ih primorati da se takmiče.  Obilje rastinja na ostrvu omogućiće im da naprave potrebne instrumente i… rok koncert može da počne.

Epizoda 10 – “Olimpijada u džungli”

Maštovitost Zozonaca u pravljenju prevoznih sredstava se sve više razvija. Ovog puta prave balon u obliku Tihog, kojim putuju dalje. Zbog Perinog nestašluka balon ubrzo pada na tlo. Zozonci ovog puta upoznaju  afričku savanu! Pera se sprema da organizuje olimpijske igre. Na prvi pogled deluje nemoguće takmičiti se sa gepardom, gazelom, tigrom, ali naši junaci uz pomoć svoje inteligencije uspevaju da se izbore i …naravno, pobede!

   
   
Naslovna strana